El mite es desmitifica

Serrat i Sabina a l'últim Concert de Joaquín Sabina a Barcelona

Tenia acostumat al públic a escoltar les seves cançons amb tó macarra. Ell, un home de món, de nits més que de dies, de bars, de vicis i aventures. Joaquín Sabina ha tornat i ho ha fet amb l’àlbum ‘Lo niego todo’.

Aquesta vegada però, és diferent de les anteriors. El single també anomenat ‘Lo niego todo’, publicat abans que l’àlbum, ha cridat l’atenció del públic per la peculiaritat de la seva lletra.

Amb un piano de fons, el poeta utilitza les estrofes d’aquesta cançó per desmarcar-se de les característiques que més l’han perseguit al llarg dels anys i es mostra al públic amb una nova cara que no havia deixat descobrir fins ara. El single ‘Lo niengo todo’ ens transporta a un Sabina que demana perdó, que mira al passat amb nostàlgia, que analitza la seva trajectòria… Un intent de desmuntar llegendes i demostrar que ell també té un costat fràgil, sensible i que també s’emociona amb «ximpleries».

Pasem de «El caso de la rubia platino» o de los «19 dias y 500 noches» a escoltar estrofes com aquesta: «Lo niego todo, aquellos polvos y estos lodos, lo niego todo, incluso la verdad». L’artista es va desmitificant i es va treient etiquetes que l’han acompanyat durant la seva carrera artística però, ni fins i tot ara, no tindrem la certesa que Sabina s’està mostrant tal com és.

Una cançó amb un missatge diferent de les seves anteriors obres i que forma part de les 12 que conformen l’àlbum ‘Lo niego todo’ que ha comptat amb la col·laboració musical de Leiva, el conegut cantautor espanyol.

Sabina és per a molts un dels grans compositors d’aquest país. Ha tornat als escenaris amb un nou treball que, més enllà de les connotacions que pugui tenir, recorda que, tot i haver passat una mala època, hi ha Sabina per estona. Així, amb la seva veu trencada i preparat per continuar acompanyant a un gran públic amb la seva poesia.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s